Звёзд: 1Звёзд: 2Звёзд: 3Звёзд: 4Звёзд: 5 (7 оценок, среднее: 4,86 из 5)
Loading...

варикоз начальная стадия

Поява судинних зірочок, здуття вен – проблеми варикозу пов’язані не тільки з естетикою. Це захворювання судин загрожує серйозними проблемами зі здоров’ям. Наприклад: формуванням трофічних виразок, венозною недостатністю, утворенням тромбів. Саме тому, необхідно відразу розпізнати патологію, і вжити комплекс заходів, спрямованих на її усунення. Отже, як же проявляє себе варикоз, початкова стадія якого – вже значимий привід для звернення до лікаря. Як і внесення певних коригувань у звичний спосіб життя.

Варикоз: симптоматика ранній стадії

Не потрібно чекати, поки ноги покриються некрасивими венозними вузлами. Такий симптом говорить вже про запущеному перебігу хвороби. До формування таких змін повинно пройти не 2 і навіть не 3 роки. Іншими словами, якщо справа дійшла до таких серйозних проявів захворювання, людина банально ігнорував більш ранні симптоми. Список яких досить широкий:

  • Набряклість нижніх кінцівок, особливо помітна у вечірній час;
  • Формування під шкірою судинних зірочок, поява венозного рельєфу;
  • Хворобливі відчуття в литкових м’язах, в області стоп, особливо, якщо день був проведений на ногах;
  • Судоми в литкових м’язах і області стоп (як правило, м’язовий спазм відбувається в нічний або ранковий час);
  • Відчуття печіння в районі вен.
☑️ хроническая венозная недостаточность
Симптоми варикозу ніг на початковій стадії

Весь цей набір ознак нагадує просту стомлюваність. Це вкрай не приємна риса патології. Людина вважає, що йому просто потрібно відпочити, не думає про всю серйозність ситуації. Ігноруючи симптоми, без звернення до фахівця, втрачає дорогоцінний час.

Існує хибна думка, що варикоз небезпечний тільки для людей у ​​віці. Статистика говорить про зворотне. Захворювання вражає і молодь не старше 25 років. Причина – спадковість, що виражається в слабкості судинних стінок. Факторами, що провокують і прискорюють розвиток патології, стають особливості роботи (весь день на ногах), надмірна маса тіла, вагітність.

Терапія при ранніх стадіях варикозу

Поява одного з ознак варикозного розширення вен – однозначний привід для звернення до лікаря. Використання кремів, що знімають набряки і відчуття втоми, не є методом лікування. Спеціаліст підходить до проблеми комплексно, призначає препарати, що дозволяють поліпшити кровообіг, зміцнити стінки судин. В якості терапії використовується і фізкультура, певні вправи і помірні навантаження.

Фізичні вправи

Статичні вправи, аеробіка, прогулянки в легкому темпі – все це допоможе позбутися від варикозу. Купівля абонементу в тренажерний зал – гарне рішення при постановці такого діагнозу. Звичайно, до тренувань потрібно підходити відповідально і обережно, уникаючи надмірних навантажень. Жим штанги, випади з гантелями, силові вправи, стрибки під категоричною забороною. Краще покриття педалі на велотренажері, в легкому темпі пробігтися на доріжці, вдіяти позиції з йоги. Останнім часом багато фахівців рекомендують заняття в басейні. Акваеробіка має комплексний ефектом, так як фізичне навантаження в даному випадку поєднується з водним масажем і температурним перепадом, що сприяє зміцненню судин.

Венотоники

Ці препарати представлені двома категоріями. Деякі мають форму таблеток або капсул, орієнтовані на внутрішнє застосування, інші – це мазі або гелі, які використовуються місцево. Венотоникі дають максимальний ефект, якщо починають використовуватися на самих ранніх стадіях патології, коли зміни венозної стінки ще не діагностуються в процесі візуального огляду.

На практиці встановлено, що максимальною ефективністю характеризуються венотоникі. Основа яких – біофлавоноїди високого ступеня очищення, рослинні екстракти, вичавки з кінського каштана. Прийом лікарських препаратів відповідно до рекомендацій фахівця – основа успішного лікування захворювання. Так як вони зміцнюють стінки судин і перешкоджають їх деформацій з подальшим зниженням прохідності. Паралельно призначаються препарати, які знижують в’язкість крові, покращують її струм. Зводячи до мінімуму ризик формування небезпечних тромбів.

Компрессионный трикотаж
Еластичний бинт при варикозі

Компресійний трикотаж

Це спеціальна група виробів медичного призначення, що створюють тиск на вени під час носіння. Вид трикотажу і ступінь чиниться тиску підбираються фахівцем індивідуально. Своєчасний початок носіння таких гольфів (панчіх) – ефективний метод боротьби з розвитком патології.

Хірургічне втручання

На жаль, на запущених стадіях вихід один – операція. Відень може віддалятися хірургічним шляхом. Або “закриватися”, виводитися із загального кровотоку за допомогою лазера. Вид операції підбирається індивідуально.

Заходи профілактики

Варикоз – вкрай не приємна хвороба. Навіть після видалення ураженої вени, він може знову заявити про себе і проявитися на інших венах. Якщо захворювання запущене, і вже проявляється трофічними виразками, потрібно негайно звернутися до лікаря. Швидше за все будуть призначені пов’язки і мазі. У важких випадках доведеться приймати антибіотики.

Найбільш надійні заходи профілактики варикозної хвороби – це боротьба з провокуючими факторами. При сидячій роботі потрібно знаходити хоча б годину в день для себе. Час щоб прогулятися по парку або по вулиці. Зайвий раз не потрібно надягати взуття на шпильках. При наявності зайвої ваги варто замислитися над приведенням його в норму.

Поява перших ознак варикозу – не привід для паніки. Необхідно звернутися в клініку для проведення ретельного обстеження. Здачі аналізів і УЗД вен для визначення оптимальної методики терапії. Самолікування – однозначно поганий варіант. Не потрібно довіряти народним способам, знайденим в Інтернеті. Або користуватися якимись сумнівними універсальними схемами лікування. Універсальність в даному випадку просто неактуальна. Кожен організм, кожен випадок варикозу індивідуальний і вимагає особливого підходу, конкретних препаратів і заходів, спрямованих на лікування. Тільки кваліфікований медичний фахівець може прийняти рішення. Тоді воно гарантовано виявиться ефективним і допоможе повернути здоров’я ваших ніг!

5/5 (5 Reviews)

0 Відгуків

There are no comments yet

Leave a comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *