Звёзд: 1Звёзд: 2Звёзд: 3Звёзд: 4Звёзд: 5 (458 оценок, среднее: 5,00 из 5)
Loading...

Флюорографія, рентген, комп’ютерна діагностика і доплерографія (УЗД вен) дозволяють лікарям «побачити» хвороба зсередини, поставити правильний діагноз і призначити відповідне лікування. Узі вен нижніх кінцівок дає повну інформацію про стан венозного кровотоку. Процедура абсолютно нешкідлива, немає вікових обмежень, проводиться протягом півгодини і без попередньої підготовки пацієнта.

Наша клініка в Києві одна з небагатьох, де ви можете провести УЗД вен нижніх кінцівок.

Покази

Заплануйте терміновий візит до нашої клініки при виявленні у себе таких судинних розладів:

  • «Красивий» малюнок з зірочок, утворений дрібними судинами;
  • «Лякаюча» картина розширених вен;
  • часте затікання і болю в кінцівках, відчуття «бігають» мурашок;
  • бліді стопи, посиніння пальців і всієї стопи;
  • спазми і звуження розмірів гомілки, набрякання (особливо одностороннє);
  • трофічні виразки, що не піддаються лікуванню;
  • почуття «холоду» в кінцівках при нормальній температурі;
  • ниючі болі в тазу, що виникають при статевому акті.

Лікування даних симптомів народними засобами і «чудо» таблетками не рекомендується. Полегшення може бути тимчасовим. Надалі це тільки погіршить ваш стан і призведе до розвитку таких небезпечних захворювань, як варикоз, тромбоз, атеросклероз і тромбофлебіт.

Важливо!

Не існує ніяких інших способів діагностики захворювань нижніх кінцівок (варикоз) крім доплерографії. Тільки вона здатна виявити причину виниклих нездужань.

Як проводиться дослідження

УЗД нижніх кінцівок виконується за допомогою ультразвукового датчика в формі олівця. Розміщують його в точках проектування досліджуваних вен. Процедура проводиться за наступною схемою:

Для обстеження підшкірної стегнової, загальної та поверхневої вен пацієнт повинен перебувати в положенні лежачи на спині.
Перевірка вен гомілки і підколінної вени: хворого укладають на живіт, ноги повинні бути трохи зігнуті в колінах і спиратися на пальці стоп.
Щоб визначити наявність прихованих порушень венозного кровотоку пацієнт повинен перебувати в положенні стоячи або сидячи.
У стані спокою швидкість руху венозного кровотоку мала. Проводячи дослідження, її збільшують, використовуючи функціональні проби. Це проба Вальсальви (хворий затримує дихання при вдиху) і компресія м’язів (дослідник здавлює рукою стегно або гомілку пацієнта).

Процедура безболісна і нетривала. Займає не більше 20 хвилин. По закінченню дослідження пацієнту видається лікарський висновок.

Методи діагностики

Флеболог діагностує захворювання, виходячи з даних анамнезу, об’єктивного огляду і показань інструментальних досліджень.

Опитування пацієнта

Лікар фіксує наявність у хворого таких факторів, як:

  • Зайва вага;
  • Цукровий діабет;
  • Малорухливий спосіб життя;
  • Гіпертонічна хвороба;
  • Спадковий варикоз.

Хворі скаржаться на біль при русі, зникаючу в положенні лежачи і при піднятті ніг. Спостерігається набряклість кінцівок, яка проходить після відпочинку. Це стадія субкомпенсації варикозу. При переході варикозу в стадію декомпенсації стан хворого погіршується. Пацієнт не може знайти положення, в якому болю відступають. Вони стають постійними, переводять нічними судомами. Згодом з’являється свербіж шкіри і трофічні виразки.

Огляд

Пальпація нижніх кінцівок дозволяє судинного хірурга виявити наявність набряклості, зон ущільнень, а також визначити болючі ділянки венозної сітки.
Інструментальні дослідження. Виявити зміни судин, які спровокували варикоз, вдається за допомогою УЗД вен. Дослідження дозволяє лікарю виявити патологічні зміни венозних стінок і клапанів. Швидкість венозного кровотоку визначається процедурою доплерографії.

Важливо!

В основі лікування будь-якого захворювання лежить якісна діагностика. Це єдиний і вірний крок на шляху до одужання. Записатися на прийом в нашу клініку ви можете в будь-який зручний для вас час.

Рекомендації

УЗД нижніх кінцівок не вимагає особливої ​​підготовки пацієнта. Слід врахувати деякі рекомендації:

  • перед процедурою відмовтеся від вживання стимулюючих напоїв (алкоголь, чай, кава);
  • за 2 години до проведення УЗД не приймати медикаменти, не використовувати мазі і місцеві зігрівальні засоби;
  • утриматися від куріння протягом 2 годин до обстеження;
  • перед проведенням УЗД хворий може поїсти, на результатах це не позначиться;
  • дотримання гігієнічних вимог (чисті ноги, пелюшка для видалення гелю).

Протипоказань для проведення ультразвукового дослідження вен нижніх кінцівок практично не відзначається. УЗД скасовують в тому випадку, якщо сам пацієнт відмовляється від її проведення або в разі гострого психозу. Наявність ран на шкірних покривах, де знаходиться досліджувана вена, також служить підставою для відмови в проведенні процедури.

Як записатися на доплерографію

Ми запрошуємо вас провести УЗД нижніх кінцівок в нашій клініці флебологии. Наші переваги очевидні:

  • Ви отримаєте якісне обслуговування за доступними цінами.
  • Для пенсіонерів та інвалідів передбачені значні знижки.
  • У нашій клініці флеболгіі проводиться дослідження стану не тільки зовнішніх, а й глибоких вен ніг. Вартість такої послуги трохи вище, але результат того вартий.
  • Процедура дозволяє попередити розвиток багатьох безсимптомних судинних захворювань.
  • У нашій клініці працюють висококваліфіковані фахівці, використовуючи новітні технічні розробки і сучасне медичне обладнання.

Перед візитом в клініку запишіться на прийом. Вам запропонують вибрати зручне для вас час обстеження.

[contact-form-7 id=”1069″ title=”Запись на бесплатную консультацию”]

Важливо!

Не відкладайте «на потім» візит до флеболога. Тільки консультація наших фахівців допоможе з’ясувати всі «за» і «проти» проведення даного дослідження. Не запізніться! Бережіть себе!

Питання та відповіді

☑️ Страждаю на варикоз. Порадьте кращу клініку.

Ефективність лікування залежить від кваліфікації лікаря і технічного оснащення клініки. У нашій клініці обладнання світових брендів. Фахівці використовують тільки інноваційні методики лікування.

☑️ В якому випадку потрібна діагностика варикозу?

Поспішайте записатися на прийом в нашу клініку, якщо у вас з’явилися такі симптоми як швидка стомлюваність, болі в ногах, «випинання» вен, малюнок з судинних зірочок.

☑️ В чем заключается диагностика варикоза?

Врач проводит опрос пациента, потом осмотр и УЗИ вен ног. Он оценивает полученную информацию и назначает лечение при необходимости.

☑️ Какова методика проведения УЗИ вен ног?

Оценить состояние вен можно только в положении лежа. Другие исследования проводятся в положении сидя или стоя.

☑️ Есть ли ограничения перед проведением УЗИ вен?

Запрещены стимулирующие напитки (кофе, чай, алкоголь), курение и прием лекарств.

➤ Запись на консультацию

Записаться на процедуры можно по телефону 0800-215-486

5/5 (4 Reviews)