Звёзд: 1Звёзд: 2Звёзд: 3Звёзд: 4Звёзд: 5 (231 оценок, среднее: 5,00 из 5)
Loading...

симптоми варикозу

Багато судинних захворюваннь до певного часу не виявляють себе клінічно. В цьому і полягає підступність таких патологій. Коли розпираючий біль в ногах стає нестерпним і постійним, набряки зберігаються протягом усього дня, а вени на нижніх кінцівках чітко випирають і пальпуються, то це вже запущена форма хвороби, яка не тільки важче піддається лікуванню, а й вимагає більш тривалого відновлення. Тому не запускайте захворювання і виявляйте симптоми варикозу вчасно. Якщо присутній хоча б один симптом зі списку, який ми сьогодні розглянемо, не відкладайте візит до лікаря, щоб не допустити розвитку важких ускладнень.

Щоб виявити захворювання і призначити відповідну схему лікування, фахівці клініки нашої клініки використовують комплексний діагностичний підхід: з’ясування скарг, вивчення анамнезу, огляд, пальпація, оцінка результатів лабораторних досліджень крові, доплерографії та інше. Тому без уваги не залишається жодне патологічні відхилення в судинах, навіть якщо захворювання тільки починає маніфестувати.

«Зірочки» і «павутинки»

Судинні зірочки (або телеангіоектазії) свідчать про локальне розширення капілярної мережі. Вони можуть мати різну форму і бути точковими, деревоподібними, павукоподібними, лінійними. Подібний прояв – не самостійне захворювання, а симптом порушеного венозного кровообігу. Приблизно в 90% випадків це перша ознака варикозної хвороби. Яка, в свою чергу, може бути спровокована надмірною масою тіла, змінами гормонального фону, порушенням метаболічних процесів, неправильним харчуванням та іншими факторами.

А якщо в сім’ї вже є кровні родичі, які мають тромбофлебіт або варикозне розширення вен, то не варто чекати розвитку хвороби і ускладнень. Відправляйтеся до лікаря. Уже при першому огляді фахівець оцінить стан току крові в венах, периферичних судинах. Для отримання точних даних призначить ультразвукову доплерографію.

Судоми

Періодично судоми виникають у кожної людини. Але якщо вони турбують регулярно, завдають сильний дискомфорт і заважають нормально жити, то це привід для занепокоєння і звернення до фахівця. Флеболог проведе огляд і призначить дуплексне сканування для оцінки функціонування судин нижніх кінцівок.

Важливо визначити причину подібного стану, адже симптом може бути наслідком:

  • нестачі магнію, вітаміну В6;
  • дефіциту рідини в організмі;
  • незбалансованого раціону;
  • важкої фізичної роботи і навіть серцево-судинних захворювань.

Не потрібно терпіти неприємні симптоми, запишіться до лікаря прямо зараз.

Зміна кольору шкіри

Якщо шкіра на нижніх кінцівках стала темніше, ніж на інших ділянках тіла, то ця ознака може говорити про ряд серйозних захворювань: діабет, тромбоз, венозна недостатність та інше. Не потрібно експериментувати з своїм здоров’ям і використовувати креми від гіперпігментації з освітлюючим ефектом, адже це не косметична проблема. Якщо причина в порушенні кровообігу, то застосування таких мазей тільки забере цінний час, який можна було б витратити з користю на лікування і профілактику ускладнень. Зверніться до лікаря, і він допоможе з’ясувати першопричину цього симптому.

Щоденна набряклість в ногах ближче до вечора

Якщо ви помітили збільшення обсягу гомілки, освіту поглиблень на шкірі при пальпації, зміна кольору епідермісу (ціаноз, блідість) і все це супроводжується вагою, втомою, онімінням і болем в ногах, яка наростає в вечірній час, то не варто зволікати. Всі ці прояви свідчать про надмірне скупчення рідини в міжклітинному просторі. А це один з перших симптомів варикозу.

Якщо ігнорувати набряки, то з часом пацієнт ризикує зіткнутися з хронічною венозною недостатністю, трофічними порушеннями, тромбозами. Своєчасне лікування допоможе запобігти ускладненням!

Втома ніг в кінці робочого дня

Кожна людина після важкого робочого дня одного разу відчувала тяжкість і втому в ногах. І це нормально. Але якщо ці відчуття не залишають навіть в першій половині дня, при мінімальному фізичному навантаженні, то це привід насторожитися і звернутися за консультацією до лікаря.

Наша клініка надає повний спектр медичних послуг ангіохірургіческіх профілю. Тут вас чекає затишна атмосфера, доброзичливе та уважне ставлення персоналу і, найголовніше, висококваліфікована медична допомога. У нас працюють флебологи, судинні хірурги вищої категорії. Кожен фахівець має значний практичний досвід, величезний багаж знань. У лікуванні використовуються консервативні, інноваційні та традиційні методики терапії. Клініка оснащена сучасним високотехнологічним обладнанням. У комплексі це дозволяє нам виявляти захворювання на початкових етапах розвитку, а також проводити оперативні втручання будь-якого рівня складності.

5/5 (3 Reviews)

0 Відгуків

There are no comments yet

Leave a comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *